barry designworkshop google analytics

Workshop Google AnalyticsEr zijn steeds meer ondernemers die actief zijn op het internet. Niet alleen het hebben van een website, maar het e-marketing wordt steeds belangrijker om klanten te kunnen werven. Veel ondernemers investeren daarom veel in het vergroten van hun vindbaarheid op het internet. Met de komst van de gratis software Google Analytics zijn dezelfde ondernemers ook in staat om de effectiviteit van hun campagnes te analyseren. Daarnaast is niet altijd duidelijk welke Key Performance Indicators (KPI's) waar precies voor staan.

Volg onze Workshop Google Analytics

U kunt u inschrijven om deel te nemen aan de workshop Google Analytics. Onze praktijkgerichte workshop wordt verzorgd door een professional welke is gecertificeerd door Google. Om de juiste focus te krijgen de functionaliteiten van het programma ontwikkelden we twee seperate modules. De eerste module heet Installatie en Conguratie, waarin wordt ingegaan op de implementatie van Google Analytics in een website. De tweede module heet Marketing Analyse. Hierin leert u hoe u uw website en online campagnes kan meten, analyseren en verbeteren. Beide zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Voor de workshop is geen technische achtergrond vereist.

Tijdens de workshop behandelen we zelfontwikkelde cases, maar staan we ook open voor cases van andere deelnemers. De workshop wordt gegeven aan maximaal 5 personen. Op deze manier garanderen wij optimale interactie en is er genoeg tijd om dieper in te gaan op alle vragen van deelnemers.

Module I: Installatie en Configuratie

De module is vooral interessant voor ondernemers of medewerkers die Google Analytics zelf op hun website willen installeren. Tijdens de workshop behandelen we een overzichtelijk stappenplan welke inzicht geeft in het implementatieproces en de verschillende configuratie mogelijkheden. Na deze sessie bent u in staat om zelf Google Analytics in uw website te implementeren en in te stellen naar uw bedrijfsspecifieke wensen.

Programma

Het programma van de workshop module Google Analytics: Installatie en configuratie ziet er als volgt uit:

 1. een inleiding in webanalytics
 2. het opzetten van een Google Analytics account
 3. het instellen Profielen en Filters
 4. het opzetten van Doelen en Funnels
 5. het instellen van Dashboard Reporting
 6. Google Analytics: Best Practices

Data 2009
Duur:
Kosten:

Informeer naar de actuele data
1 dagdeel
€ 295,00 per deelnemer excl. BTW.


Module II: Marketing Analyse

De module is vooral interessant voor ondernemers of medewerkers die zich meer willen richten op de functionaliteiten van deze analyse tool. De workshop is voornamelijk nuttig wanneer u reeds Google Analytics op uw site heeft geïnstalleerd. Tijdens de workshop gaan we stap-voor-stap verder in de mogelijkheden die Google Analytics biedt. Na deze sessie bent u in staat om effectief uw website en online campagnes te analyseren en eenvoudig te verbeteren.

Programma

Het programma van de workshop module Google Analytics: Marketing Analyse bevat de volgende elementen:

 1. een inleiding in webanalytics
 2. de elementen van het Google Analytics Dashboard
 3. de functie van bezoeken en bezoekers
 4. de rol van uw eigen website
 5. het formuleren van de juiste Key Performance Indicators (KPI's)
 6. Google Analytics: Best Practices

Data 2009
Duur:
Kosten:

Informeer naar de actuele data
1,5 dagdeel
€ 395,00 per deelnemer excl. BTW.


Deze workshop in-house laten verzorgen

Wanneer u de voorkeur heeft om de workshop Google Analytics in eigen huis uit te voeren, is dat geen probleem. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we een interactieve workshop bouwen die aan uw wensen en eisen is aan te passen.

Geen workshop, maar wel ondersteuning?

Naast het geven van workshops biedt Barry Design u de mogelijkheid om u te ondersteunen in het uitvoeren van webanalyse. Dit betekent dat wij voor uw website gedegen analyses kunnen uitvoeren of u over specifiek onderdelen kunnen adviseren.

Schrijf u hier in voor de workshop of vraag meer informatie aan over de in-company mogelijkheden